Log In

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Μερικό σύνολο: 0,00 €

Tsirikosbikes Bike fitting Lab

Δείτε τα οικονομικά πακέτα Bike fitting

Το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα Shimano Bike Fitting στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός.

Τα τελευταία χρόνια στην αθλητική ποδηλασία, ολοένα και περισσότερο η προσοχή στρέφεται γύρω από την προπονητική επίβλεψη του ποδηλάτη-αθλητή. Η πρόοδος σε επίπεδο έρευνας και εξέλιξης είναι τόσο μεγάλη, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης και της διατροφής, που η σωματική απόδοση έχει σχεδόν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο.

Για να βελτιωθεί περαιτέρω η απόδοση του ποδηλάτη-αθλητή, η βελτιστοποίηση της θέσης που φέρει το σώμα του επάνω στο ποδήλατο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Απώτερος στόχος είναι η επίτευξη μια θέσης, η οποία να είναι αποδοτική και όσο το δυνατόν περισσότερο αεροδυναμική. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτευχθεί.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, το άθλημα της ποδηλασίας έχει εξελιχθεί από ένα άθλημα αντοχής σε ένα άθλημα δύναμης και αντοχής. Η επιρροή της βιομηχανικής και αεροδυναμικής έρευνας έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία. Στόχος, είναι η επίτευξη μια ποδηλατικής θέσης όπου η παραγόμενη δύναμη του ποδηλάτη-αθλητή να μετατρέπεται, σε όλη της την ένταση, σε κίνηση.

Επιστημονικές και εμπειρικές έρευνες έχουν δείξει πως η σωστή θέση επάνω στο ποδήλατο καθορίζεται από τους εξής παράγοντες: αεροδυναμική αντίσταση, παραγόμενη δύναμη, αποδοτικότητα και άνεση. Βέβαια, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε πως και η αποφυγή μυϊκών τραυματισμών σχετίζεται άμεσα με την ποδηλατική θέση του σώματος. Το bikefitting της Shimano, είναι ο πιο έγκριτος και αποτελεσματικός τρόπος για την επίτευξη της βέλτιστης θέσης και απόδοσης.

Tsirikosbikes fitting Lab Team

Η πολύμηνη και εντατική εκπαίδευση των fitters δεν έχει μόνο σαν στόχο την εκμάθηση της λειτουργίας του συστήματος αλλά και την απόκτηση εμπειρίας στο bike fitting μέσα από τις ιδιαιτερότητες του σωματότυπου, των αναγκών και των απαιτήσεων κάθε αναβάτη. Πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Υπό την επίβλεψη του προπονητή Βασίλη Αναστόπουλου, ο Road Editor του MBike Δημήτρης Κολομβάτσος και οι ποδηλάτες Γιάννης Παναγιώτου και Φιλάρετος Σιλιώνης πραγματοποίησαν Bike fitting σε κορυφαίους Ελληνες και ξένους πρωταθλητές με εξαιρετικά αποτελέσματα. Και οι 4 οπλισμένοι με απαράμιλλη εμπειρία και πιστοποιημένοι από την Bikeffiting, αποτελούν τα μέλη του Tsirikosbikes fitting Lab Team και σας περιμένουν κατόπιν ραντεβού για να σας προσφέρουν μια μοναδική υπηρεσία.

Η εταιρεία

Η bikefitting.com ανήκει στον όμιλο της Shimano, έχει τις εγκαταστάσεις της στη Sittard της Ολλανδίας και διαθέτει εμπειρία 3 δεκαετιών στο χώρο του Bike Fitting. Είναι κορυφαία στο Static Fitting με πάνω από 1 εκατομμύριο μετρήσεις.

Με την ερευνητική ομάδα Shimano Dynamics Lab, Ευρωπαίοι και Ιάπωνες μηχανικοί μαζί έχουν δημιουργήσει ένα concept για να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις του Dynamic Fitting & Pedaling Analyzer που απομυθοποιεί και ενοποιεί εμβιομηχανικά και τεχνολογικά το Bike Fit μέσα από μια γκάμα εργαλείων hardware και software.

Η bikefitting.com παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες σε πάνω από 2000 ποδηλατικά καταστήματα και Fitting Studio σε 50 χώρες. Η βάση δεδομένων της, περιλαμβάνει γεωμετρίες ποδηλάτων από τοπικά και διεθνή brands για να υποστηρίξει ένα τέλειο Fitting για όλους.

Η διαδικασία & τα εργαλεία

STATIC FITTING - 2D Body Analyzer

Ο σωματομετρητής (2D Body Analyzer) είναι το θεμελιώδες module της bikefitting.com. Με μόλις 10 μετρήσεις σαν είσοδο, μεταφράζει μέσα από αλγόριθμους και βάσεις δεδομένων τις σωματομετρικές διαστάσεις του ποδηλάτη σε θέσεις ποδηλασίας για όλα τα ποδηλατικά στιλ και ποδήλατα.

Ο 2D Body Analyzer έχει αναβαθμιστεί στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας και παρέχει αξιόπιστα δεδομένα για την πώληση του σωστού ποδηλάτου. Όχι μόνο δίνει τα στοιχεία για ένα ιδανικό custom πλαίσιο ποδηλάτου, αλλά μεταφράζει αυτά τα δεδομένα σε πάνω από 60 brands και 3000 ποδήλατα για τον συγκεκριμένο ποδηλάτη.

 

Ο 2D Body Analyzer είναι η βάση για τα επόμενα στάδια Fitting. Με τα δεδομένα που παρέχει γίνεται η ρύθμιση του Position Simulator και ενσωματώνεται πλήρως στην τελική βελτιστοποίηση της Δυναμικής Ανάλυσης.


 

DYNAMIC FITTING - Motion Analyzer

Η τεχνολογία Shimano Dynamics Lab φέρνει το Bike Fitting στο επόμενο επίπεδο. Ολοκληρώνει και ενοποιεί τα χαρακτηριστικά του ποδηλάτη, την κίνηση, την ελαστικότητα και το ποδηλατικό στιλ για να βελτιστοποιήσει περαιτέρω το αποτέλεσμα του Static Fit.


Με 2 modes λειτουργίας δίνει λύσεις σε κάθε Fit Session:

Στο Wizard Mode, το λογισμικό με ενσωματωμένη εμβιομηχανική γνώση και εμπειρία δίνει στον Fitter τις λύσεις για αναβαθμισμένη ποιότητα και συνοχή στον κύκλο μετρήσεων.

• Στο Advanced Mode, ο Fitter έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα (γωνίες, αποστάσεις, εύρος κινήσεων, κ.λπ.) για να τελειοποιήσει τη θέση του ποδηλάτη μέσα από τη γνώση που έχει αποκομίσει από το πρόγραμμα εκπαίδευσης της bikefitting.com και την εμπειρία του σαν Bike Fitter.

 

 

 

 

 

To Digital Frame Geometry Plug-in θα δώσει συγκεκριμένες και ακριβείς προτάσεις για ποδήλατα και εξαρτήματα που ταιριάζουν στις ανάγκες του Ποδηλάτη.


PEDALING ANALYSIS - Position Simulator with 3D pedaling analyzer


Οι μηχανικοί-ερευνητές της bikefitting.com και του Shimano Dynamics Lab δημιούργησαν τον Position Simulator. Ο Position Simulator είναι εργαστηριακός προσομοιωτής ποδηλάτου για την ανάλυση και βελτιστοποίηση της τεχνικής και των δυνάμεων που ασκούνται στα πετάλια.

Πλήρως παραμετρικός, με quick-releases για τιμόνι & σέλα και ΧΥ Lazer εργαλείο για την ακριβή ρύθμιση της γεωμετρίας, ο Position Simulator ρυθμίζεται γρήγορα στη γεωμετρία του ποδηλάτου που προκύπτει από το Static Fitting και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δοκιμάσει ο Ποδηλάτης διαφορετικά εξαρτήματα.

Το real-time λογισμικό 3D Pedaling Analyzer καταγράφει δυνάμεις, θέσεις, γωνίες και απόδοση. Ανιχνεύει ασυμμετρίες στις δυνάμεις ή στις θέσεις που αυτές ασκούνται στο πετάλι. Με βάση αυτά τα στοιχεία Fitter και Ποδηλάτης μαζί θα κάνουν τις τελευταίες μικρο-ρυθμίσεις, πιθανόν να αλλάξουν εξαρτήματα στο ποδήλατό του ή/και να αποφασίσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης του Ποδηλάτη για να βελτιώσει τις ασυμμετρίες και να βελτιώσει την απόδοσή του.

SHOE CLEAT ADJUSTER


Το σύστημα Shoe Cleat Adjuster είναι σχεδιασμένο για να καθορίσει τη βέλτιστη θέση των παπουτσιών πάνω στα πετάλια με ένα γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Είναι ένα εργαλείο-κλειδί που δίνει μια βελτίωση σε όλα σχεδόν τα Fit Sessions.

 

 

 

Saddle pressure measurement

Μία απλή και σύντομη διαδικασία, μέσα από την οποία ορίζεται το πλάτος των καθιστικών οστών του αναβάτη, ώστε να μπορεί να βρεθεί το σωστό πλάτος σέλας γι’ αυτόν. Μια σέλα που είναι πάρα πολύ στενή μπορεί να προκαλέσει πίεση στην ευαίσθητη περιοχή, ενώ μια σέλα που είναι πάρα πολύ φαρδιά, θα προκαλέσει δυσάρεστες τριβές. Βρίσκοντας τη σέλα που είναι σωστή ως προς το πλάτος, ο Fitter μπορεί να προτείνει στον αναβάτη, ανάλογα με το οδηγικό του στιλ, το σωστό μοντέλο σέλας.

Flexibility analysis

Μια λεπτομερής εξέταση των σωματικών δυνατοτήτων του εκάστοτε αναβάτη, λαμβάνει χώρα σε ειδικό κρεβάτι μασάζ και φέρει σε απτική επαφή αρκετών σημείων τον αναβάτη με τον fitter. Μέσω πιέσεων και μαλάξεων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του αναβάτη, ο fitter σημειώνει τυχόν δυσμορφίες, παρατηρεί ανομοιομορφίες και καταγράφει την παρουσία τραυματισμών. Ακολουθεί μια σειρά ελέγχων ευκαμψίας, προκειμένου να διαγνωσθεί το ακριβές εύρος λειτουργίας του εκάστοτε σωματότυπου. Το Flexibility Analysis παραμένει ο θεμελιώδης λίθος τόσο της επαφής μεταξύ αναβάτη και fitter, όσο και το σημείο εκείνο στο οποίο η ανθρώπινη παρέμβαση μπορεί να παραμετροποιήσει την ψηφιακή ανάλυση, για αποφυγή τραυματισμών και άμεσο όφελος για τον αναβάτη.

Τα πακέτα υπηρεσιών & το κόστος

1. Πακέτο Static Measurement:
Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν το database της Shimano, για να τους προτείνει το σωστό μέγεθος ποδηλάτου βάση χρήσης. Διάρκεια: 20’. Περιγραφή: Συνέντευξη χρήσης, σωματομετρία, αναζήτηση μεγέθους, εκτύπωση αναφοράς μεγέθους σε συγκεκριμένη εταιρία. Ο αναβάτης φέρει: Ποδηλατικό κολάν, αμάνικη μπλούζα.
Κόστος : 40 ευρώ

2. Πακέτο Performance:
Απευθύνεται στον φτασμένο ποδηλάτη, ο οποίος δεν ψάχνει την ιδανική του θέση (την οποία γνωρίζει), και αναζητεί να βελτιώσει την απόδοσή του βάση του επαγγελματικού αναλυτή πεταλιάς PA, σε σχέση με τη σωστή εφαρμογή της δύναμης του και τη σωστή κατανομή της ισχύος του. Διάρκεια 45’. Περιγραφή: Συνέντευξη, χρήση στατικού ποδηλάτου για ανάλυση πεταλαρίσματος, τοποθέτηση σχαρακίων, εκτύπωση αναφοράς αξιολόγησης και περίληψη σε συμβουλευτικό χαρακτήρα. Ο αναβάτης φέρει: Ποδηλατικό ρουχισμό, ποδηλατικά παπούτσια, πετσέτα προσώπου, παγούρι με νερό (ηλεκτρολύτες), ποδήλατο.
Κόστος : 80 ευρώ

3. Πακέτο Fitting:
Απευθύνεται σε όσους ψάχνουν την ιδανική θέση στο ποδήλατό τους, χωρίς να τους απασχολεί η επιμέρους ανάλυση πεταλαρίσματος. Βελτιώνει τη θέση ποδηλασίας και εμπλουτίζει την ποδηλατική εμπειρία, μέσω του ιστορικού, ανθρωπομετρίας και παρακολούθησης με την κάμερα. Διάρκεια: 2 ώρες. Περιγραφή: Συνέντευξη, τέστ ελαστικότητας Thomas & Harmstrings, σωματομετρία, τοποθέτηση σχαρακίων και ανάλυση μέσω κάμερας (MA Wizzard Mode), εκτύπωση αναφοράς αξιολόγησης και μεταφορά στο πραγματικό ποδήλατο. Ο αναβάτης φέρει: Ποδηλατικό κολάν, αμάνικη μπλούζα, ποδηλατικά παπούτσια, πετσέτα προσώπου, παγούρι με νερό (ηλεκτρολύτες), ποδήλατο.
Κόστος : 170 ευρώ

4. Πακέτο Performance & Fitting:
Ο απόλυτος συνδυασμός των δυο παραπάνω υπηρεσιών. Η απόλυτη σύζευξη ανθρώπου και ποδηλάτου. Μια πλήρης αξιολόγηση βάση της προσέγγισης ιστορικού, ελαστικότητας, τραυματισμών, σωματοδομικής ικανότητας. Επιτυγχάνεται τόσο η εύρεση της ιδανικής θέσης οδήγησης όσο και η βελτιστοποίηση της απόδοσης ισχύος πάνω σε αυτή. Διάρκεια: 3 ώρες. Περιγραφή: Λεπτομερής συνέντευξη. Πλήρες τέστ ελαστικότητας. Σωματομετρία. Τοποθέτηση σχαρακίων με μέτρηση. Ανάλυση γωνιών πεταλαρίσματος μέσω κάμερας (MA), ανάλυση και βελτιστοποίηση αποδοτικότητας πεταλαρίσματος και όλων των σχετικών παραμέτρων (PA), αξιολόγηση και εκτύπωση πλήρους αναφοράς, καθώς και μεταφορά των ιδανικών δεδομένων στο ποδήλατο του αναβάτη. Ο αναβάτης φέρει: Ποδηλατικό κολάν, αμάνικη μπλούζα, ποδηλατικά παπούτσια, πετσέτα προσώπου, παγούρι με νερό (ηλεκτρολύτες), ποδήλατο.
Κόστος : 230 ευρώ (180 ευρώ με δελτίο αθλητή)

5. Εύρεση και ανάλυση σέλας:
Απευθύνεται σε όλους όσους χρειάζονται την πληρέστερη πρόταση για το ιδανικό μέγεθος σέλας σε σχέση με τη χρήση και το ποδήλατό τους. Διάρκεια: 20’. Περιγραφή: Συνέντευξη χρήσης, έλεγχος ελαστικότητας, μέτρηση ισχιακών κυρτωμάτων, πρόταση ιδανικής σέλας. Ο αναβάτης φέρει: Ποδηλατικό κολάν.
Κόστος : 30 ευρώ

6. Ρύθμιση σχαρακίων:
Απευθύνεται σε όλους όσους ψάχνουν να εξαλείψουν οποιαδήποτε αμφιβολία για την τοποθέτηση και τη σωστή μεταφορά της δύναμής τους από τα παπούτσια στα πετάλια. Η σημαντικότερη ρύθμιση για την εισαγωγή στο αποδοτικό πεταλάρισμα. Διάρκεια: 15’. Περιγραφή: Ακριβής ρύθμιση σχαρακίων βάση μέτρησης στα μετατάρσια των πελμάτων και στα υπάρχοντα παπούτσια του πελάτη. Ο αναβάτης φέρει: Τα παπούτσια και τα σχαράκια επιλογής του.
Κόστος : 20 ευρώ

7. Ρύθμιση δεύτερου ποδηλάτου:
Απευθύνεται σε όλους όσους άλλαξαν/αναβάθμισαν το μοντέλο ή την έκδοση του ποδηλάτου πάνω στο οποίο έκαναν Bike Fitting. Διάρκεια: 30’. Περιγραφή: Χρήση αποθηκευμένου προφίλ πελάτη για μεταφορά του ιδανικού ποδηλάτου σε δεύτερο/καινούριο ποδήλατο, της ίδιας κατηγορίας χρήσης με αυτό της προηγούμενης μέτρησης. Ο αναβάτης φέρει: Το καινούριο του ποδήλατο.
Κόστος : 40 ευρώ

Προσοχή: Σε περίπτωση μεταφοράς δεδομένων σε ποδήλατο άλλου τύπου ή είδους ή γεωμετρίας από το αρχικό, θα πρέπει να επαναληφθεί ολόκληρο το πακέτο Fitting εκτός από το κομμάτι της σωματομετρίας.